japanreis 2019 okt

okt2019.jpg FB_IMG_1513579786000.jpg DSC_3539.JPG

Na een goede vlucht aangekomen in nagaoka.

bij aankomst direct de auto gepakt en door gereden naar Toyama, hier had de kweker nagoshi voor ons al een hotel geregeld zodat wij de volgende dag om 6.30am  mee te gaan voor een ikeage  van zijn 2000st nisai.

U snapt dat dit geweldig was (dit vanwege onze relatie met Nagoshi san) en wij ook de eerste keus hadden van zijn nisai uit de mudpond. hier komen dus ook diverse koi van naar onze winkel.

Na deze geweldige dag zijn wij eind van de middag terug gereden naar onze thuis basis Nagaoka om de volgende ochtend te starten in Yamakoshi.

Eerst naar onze vriend Kuni Takatatsu hier hebben wij een erg goede band mee en hij geeft aan enkele mudponds te moeten afvangen maar niet alles alleen kan handelen.  wij niet te beroerd en bieden hem de helpende hand.

Na de afspraak diverse kwekers aangedaan in yamakoshi, veel vis is er nog aanwezig in de vishuisen alhoewel wij best laat zijn in het seizoen.

Bam!  dat betekend er is nog voldoende keus in aanbod en in de loop der dagen kopen wij ook diverse aantallen koi voor onze voorraad.

Ook waren wij aanwezig bij de auctions van Danischi en de niigata auction, soms met geluk vaker met te weinig budget.

Hier weet je het nooit maar is wel de moeite waard soms.

Ikeage met Takatatsu 3 mudponds afvangen wat een geweldige dag  hier hebben wij ook diverse nisai en sansai uit geselecteerd als eerste keus en komen tevens naar onze winkel.

Na 15 overweldige dagen een goede aankopen voor onze winkel vertrekken wij weer naar nederland en zullen onze aankopen begin december te bezichtigen zijn.