japan 2014

van 4 t/m 12 februari  hier ons reis verslag

segukisnow.jpg feb2014.jpg 5 (Large) (2).jpg 2_th.jpg

Dag 1.

Vandaag zijn wij veilig aangekomen in nagaoka.

even wat opfrissen / eten en zorgen dat er een auto staat voor morgen om onze koi hunt te starten.

er ligt een beetje sneeuw  maar nog niet hetgeen wat we dachten te verwachten.

voor vandaag niet zoveel maar proberen morgen weer koi te posten.

groeten,  teus en peter

 

 

Dag 2:

Het sneeuwt in Niiagata en hoe! Er valt zo verschrikkelijk veel sneeuw hier dat is best apart om mee te maken aangezien we altijd in de herfst naar Japan komen en het dan of regent of best prima weer is. Deze koihunt is anders dan de andere koihunts aangezien we nu op eigen houtje werken en rijden en dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Dus gisteren zijn we de dag begonnen met een auto huren en dat is al een hele klus. Aangezien de taal barriere af en toe best moeilijk te overbruggen is lukt het toch om een klein hyundai wagentje aan te schaffen met 4x4 aandrijving. En met dit karretje lekker gaan rijden, maar ja bij iemand in stappen die de weg al kent in het gebied is 1 maar zelf de weg vinden in het doolhof van weggetjes hier is 2 en dan ook nog links rijden kortom het levert een aantal lachwekkende momenten op en een bijna doodervaring maar goed we komen overal waar we willen komen. We zijn naar het yamakoshi gebergte gereden om daar een aantal kwekers te bezoeken oa tanaka maruju, marukyu, yagenji allemaal mooie vissen maar het blijft bij kijken. Ondertussen was het alweer middag dus weer naar beneden naar Ojiya om daar eindelijk de curry te eten waar we al lang naar uitgekeken hadden erg lekker. Daarna naar myatora deze kweker heeft mooie vissen zwemmen en daar hebben we ons oog laten vallen op een aantal nisai en sansai dus daar komen we zeker nog terug. Toen daar naar 'de fabriek' de hal immense hal van Hirasawa en zoals we gewend zijn van deze kweker stampvolle bakken met nisai, sansai,yonsai en ouder ongekend hoeveel vis deze kweker heeft zwemmen. Ook hier nog 2 vissen gebowld voor zoekopdrachten en toen was het weer tijd om richting hotel te gaan.

Aangezien de winkel nog best vol zit met onze laatste aankopen van oktober zullen er minder vissen geselecteerd worden dan jullie gewend zijn van onze trips, maar we zullen met deze reisverslagen toch proberen een mooie indruk te geven wat zich hier afspeeld in deze tijd van het jaar en wat voor juweeltjes er zoal nog hun baantjes trekken bij de kwekers.

Voor nu slaap lekker in Nederland en wij gaan beginnen aan dag 3.

Sayonara'

Teus en Peter

Afbeelding 168.jpg Afbeelding 175.jpg Afbeelding 145.jpg Afbeelding 135.jpg Afbeelding 116.jpg Afbeelding 128.jpg Afbeelding 113.jpg

Dag 3:

Na een kort ontbijt gaan we weer op pad en nog steeds sneeuwt het stevig door. Het links rijden gaat ons steeds beter af en is ook eigenlijk best leuk om te doen. We zijn weer in omgeving Ojiya, Toyama en Nagaoka geweest en hebben best veel kwekers bezocht. Helaas waren veel van hen niet huis, maar toch hebben we op ons gemak een selectie kunnen maken van de kwekers waar we wel en niet terug willen komen. We zijn oa bij hirasawa, conias,torazo,conias, kataoka, myaishy en nog een aantal geweest. We hebben zover nog geen vissen aangeschaft, maar hebben al wel een beeld van wat er rond zwemt dus aankopen zullen 1 deze dagen nog wel worden gedaan. Vandaag gaan we eens aan de andere kant van de berg kijken bij Katsumi Fukushima, Ikarashi yoriyo en Kase mischien en hier van zullen we weer foto's plaatsen.

Sayonara

Teus en Peter

Dag 6:

Zoals jullie gemerkt hebben zijn de reisverslagen wat korter van stuk en worden ze niet elke dag geupdate. Dit is niet omdat we er geen zin en tijd in hebben, maar puur omdat we veel minder vis aankopen dan in de herfst. Het is daarom ook dat we de laatste dagen niks gepoist hebben, want alleen vertyellen dat je een hoop kwekers bezocht hebt, maar niks gekocht hebt is op een gegeven moment ook niet meer zo boeiend om te lezen. Maar het is vandaag wel gelukt om mooie vissen te kopen. We zijn na het straffe ontbijt (engels pfff) door de enorme lading sneeuw naar Maruhiro geploegd. Dit is de zoon van de oude Hirasawa ook wel bekend onder de naam Marusei koifarm, maar Maruhiro is nu een aantal jaar zijn eigen zaak begonnen en dat doet ie best leuk. Het is een heel vrolijke man die vanochtend direct aankwam met koffie en voor ons direct tosai samples ging maken. dit even in het achterhoofd gingen we een boxje nisai selecteren voor klantverzoeken. We hebben dan ook een mooie box kunnen maken met goede kwaliteit nisai en hebben besloten ook 2 boxen tosai van Maruhiro te kopen. Na te bedanken zijn we door gereden voor meer tosai naar chogoru.Deze vriendelijke kweker heeft heel mooie tosai mix zitten maar echt wel een beetje aan de hoge prijs waarbij de verhoudingen verkooptechnisch niet echt in lijn liggen dus daar zijn we weer met lege handen vertrokken. Toen door naar de 'fabriek' de immense hal van Marusei koifarm die die stampensvol met vis zit. Hier hebben we nog 2 boxen met nisai gekocht. Een brede mix van veel varieteiten en een mix van eenkleurige vis. De foto's zeggen genoeg, want dit zijn altijd heel leuke vissen voor netjes geld in de winkel. En zo was de dag weer voorbij en hebben we eindelijk leuke vissen kunnen scoren voor de winkel. Verder sneeuwt het hier zo belachelijk hard dat er al mensen zijn overleden door de immense sneeuwval en er al vluchten geannuleerd zijn. ik ben wintersport gewend, maar dat is een lachertje met de hoeveelheid sneeuw die hier uit de lucht komt vallen. Het levert daarentegen wel schitterende plaatjes op die we ook geregeld even schieten langs de kant van de weg.

Japan 2014 februari 492.jpg Japan 2014 februari 514.jpg Japan 2014 februari 457.jpg Japan 2014 februari 447.jpg Japan 2014 februari 375.jpg Japan 2014 februari 446.jpg Japan 2014 februari 337.jpg

Hartelijke koigroeten,

Sayonara Teus en Peter

Dag 8:

Vandaag is alweer de laatste dag van ons verblijf in Nagaoka en gaan we morgen weer richting Narita. Maar vandaag zijn we nog actief geweest met het aanschaffen van koi. We zijn weer richting Maruhiro gereden en hebben bij hem nog 2 boxen nisai aangeschaft met een brede mix aan koi waaronder ki utsuri,hi utsuri, kin showa,doitsu kujaku, ginrin ochiba, (tancho) sanke, kumonryu en chagoi. Na afscheid bij Maruhiro te hebben genomen hebben we nog een aantal kwekers bezocht maar daar verder niks aangeschaft. Het was eindelijk eens helder en mooi weer dus hebben we veel foto's geschoten van de omgeving. Met de sneeuw op de bergen en de bomen is de omgeving soms echt schitterend om te zien. Terugkijkend op deze bijna 2 weken verblijf in Japan zal voor jullie als lezers de verslagen helaas iets minder zijn geweest dan jullie gewend zijn, maar dat ligt ook aan het doel waarom we hier waren en dat is minder interessant om over te schrijven ;) Terugkijkend op deze trip waarin we eigelijk compleet zelfbehoevend zijn geweest en zonder vorm van hulp zijn gaan 'rondzwerven' in de bergen van Niiagata denk ik dat we heel tevreden mogen zijn met de ervaring die we op hebben gedaan. Links rijden,mondjesmaat communiceren enz erg gave ervaring. De vissen die we hebben aangekocht zijn eigelijk voor ieder wat wils in de betaalbare prijsklasse. We hebben een kleine 400 tosai ( 1 jarige koi) en een 50 nisai ( tweejarige koi) aangeschaft waaronder een box VHQ. De shipment staat waarschijnlijk gepland rond de  1e week van maart en zullen dan eerst een quarantaine periode krijgen, maar zijn wel een week na aankomst te bezichtigen in de winkel. Het is ook gelukt een hoop klantverzoeken te voldoen dus kortom voor ons weer een leuke, succesvolle trip die we op het lijstje kunnen zetten. We willen iedereen bedanken voor het lezen en volgen van onze verhalen en foto's op de site en/of Facebook en heel graag tot snel weer in de winkel.

Sayonara,

Teus en Peter

Afbeelding 071.jpg Afbeelding 061.jpg Afbeelding 030.jpg Afbeelding 021.jpg Afbeelding 012.jpg