Japan 2011

07-11.  

10.30u inmiddels zijn wij onderweg naar schiphol waar wij aan onze reis beginnen naar Japan.

DSCF6030_1-JPG.jpg

08-11.

Na een lange reis zijn wij aangekomen in Japan. Snel naar de skinkansen (trein) om door te reizen naar niigata, om 14.15u kwamen wij hier aan snel de koffers bij de receptie afgegeven en toen toch nog snel een paar kwekers aangedaan. oa. toraso , yagenij, kaneko,miyashi. Later gaan wij hier terug bij Yagenji doen wij normaal graag zaken maar hier is het aanbod van lage kwaliteit. Voor onze klant peter was dit al een hele ervaring en hoe dat verder verloopt zien we de komende dagen.

DSC_0938-JPG.jpg DSC_0916-JPG.jpg DSC_0894-JPG.jpg

09-11.

Na een slechte nachtrust begint vandaag onze echte koi hunting, we hebben vanmorgen een afspraak staan bij yamazaki en doen daarna diverse kwekers aan. Hopend op mooie aankopen. Bij yamazaki aangekomen had deze leuke vissen zitten maar hier kom ik later nog terug. Toen even snel naar Maruhiro daar kon ik voor een goede prijs een bowl selecteren en heb een optie op 2 koi van +/- 65cm genomen. Ook maar even snel naar binnen bij Hirasawa daar wordt erg veel aangeboden, wij zochten  een grotere asagi voor peter, een koi in het hogere segment maar daar moet hij nog maar even over denken.  ook selecteerde wij daar nog enkele boxen nisai Met o.a. leuke Sanke`s, karashigoi, hi asagi alle rond de 52cm. Door naar choguru  hier heb ik bij die aardige kweker een goede deal kunnen sluiten. ik vroeg de man om voor mij te selecteren een 4 tal nisai en een 2 tal sansai platinum ogon. foto`s van de overige Koi probeer ik nog te plaatsen nu eerst eten en morgen weer verder met de hunting.

DSC_1010-JPG.jpg DSC_1036_1-JPG.jpg DSC_1046-JPG.jpg DSC_1052-JPG.jpg DSC_1003-JPG.jpg DSC_1001-JPG.jpg DSC_0957-JPG.jpg DSC_0970-JPG.jpg DSC_0994-JPG.jpg DSC_0951-JPG.jpg

10-11. 

Vandaag weer verslag uit het verre oosten. Vandaag weer een hoop kwekers aangedaan, maar helaas waren vele niet thuis vanwege de aankomende Airinkokai koishow. Het is gebruikelijk  hier dat de kwekers helpen met opbouwen van de show. Dit bemoeilijkte voor ons wel de hunting omdat er op veel kwekerijen niemand aanwezig was om over prijzen te praten. Het valt ons op dat het dit jaar erg lastig is om goede koi voor een goede prijs aan te schaffen. Maar het is vandaag toch gelukt om weer een aantal boxen te kopen bij Conias. Dit zijn oa doitsu en ginrin showa, kohaku, en goshiki met een prachtige bouw. Komende dagen gaan we onder andere wat meer focussen op de wat grotere koi en die hopen we te gaan vinden bij oa Choguro, Fukushima, Nagashima, Hirasawa. U kunt nog steeds via mail uw wensen doorgeven zodat wij hier uw droomkoi kunnen uitzoeken.

DSC_1131-JPG.jpg DSC_1152-JPG.jpg DSC_1127-JPG.jpg DSC_1120-JPG.jpg DSC_1090-JPG.jpg DSC_1084-JPG.jpg

11-11.

Vandaag begon de dag een uurtje vroeger zodat we een mooie lange dag konden maken. De dag begon regenachtig en het is hier waterkoud dus dat was een beetje een domper. Na het eten zijn we naar de kweker Marusho gegaan. Deze zeer gastvrije kweker had aantrekkelijke vis van het grotere segment en daar hebben wij ook een aantal prachtexemplaren geschept. Een schitterende sanke van 73 cm en een prachtige Hi Showa van ongeveer 63 cm daarna werd de deal beklonken met een kopje echte Japanse thee en koekjes. Waarschijnlijk komen wij hier nog terug om nog meer vis te selecteren van dit formaat. Daarna zijn we door gereden de bergen in naar een relatief onbekende kweker. Deze kweker had schitterende nissai en sansai zitten waar we een box nissai van hebben geselecteerd. Een collega waar we deze reis mee rondreizen heeft meerdere boxen geselecteerd dus het grootste deel van de dag hebben we doorgebracht bij deze kweker. Daarna zijn we nog gauw even doorgereden naar Otsuka en daar hebben we voor Peter een koppeltje Asagi van 60+ aangeschaft. Een hele stoere Hi Asagi en een prachtige originele Asagi. Dus deze dag maakt de dag van gisteren weer helemaal goed.  Zo meteen gaan we lekker eten en morgen komt er weer een nieuw verslag uit Niagata.

DSC_1232-JPG.jpg DSC_1173-JPG.jpg DSC_1172-JPG.jpg

12-11.

Konichiwa! (Goedemiddag)

Weer een nieuwe dag en nog steeds zijn de prijzen bij de kwekers erg fors om goede koi voor scherpe prijzen te vinden is het echt erg zoeken. Wij begonnen vandaag bij Nagashima een specialist in showa daar hebben wij diverse boxen nisai met stevige body en aantrekkelijke patronen aangekocht in het hogere segment,ook hebben wij hier nog een 3tal grotere koi in optie +/-65-70cm hier moet ik nog even over denken. Verder door de bergen kwamen wij bij kweker Takatatsu ook hier diverse mooie koi maar ook stevig geprijst dus ging onze reis verder. Aangekomen bij de kweker takano hier zeer mooie goshiki en goromo van +/-30cm en is er een box aangekocht. Na vertrek door naar kweker hirashin hier moest ik nog 2 Yamabuki selecteren. Na veel vergelijken bij de kwekers die Yamabuki verkochten had Hirashin hele mooie frisse vissen zitten die we uiteindelijk hebben aangeschaft. Nadat we geslaagd waren voor deze dag zijn we nog heel snel even doorgereden naar de Airinkokai koishow om het neusje van de zalm op koi gebied te kunnen aanschouwen. Na een half uurtje rond te hebben gekeken zijn we met veel foto's richting het hotel vertrokken. Wij gaan nu weer lekker eten en morgen weer een nieuw verslag.

Koigroeten uit Niigata

DSC_1291-JPG.jpg DSC_1307-JPG.jpg DSC_1270-JPG.jpg DSC_1247-JPG.jpg DSC_1241-JPG.jpg DSC_1213_1-JPG.jpg

13-11,

Vandaag begon de dag regenachtig en na het ontbijt zijn wij aan de andere kant van de berg geweest om daar wat kwekers langs te gaan. We zijn vandaag oa langs geweest bij Kase, Igarashi, Myatora,Fukushima,mariboshi. Maar deze kwekers hadden niet de koi die wij zochten dus hebben we niks geselecteerd vandaag. Tijdens het ritje door de bergen hebben we even genoten van het fraaie uitzicht over dit mooie landschap. Morgen gaan we op pad om nog jong nissai van ongeveer 25/30 cm te kopen zodat we ook weer mooie en frisse koi hebben voor de wat kleinere portomonnee. We hopen oa ochiba, asagi, beni kykoryu,kisui, hi utsuri, cha goi, doitsu hariwake aan te kunnen kopen bij 1 van de kwekers die we deze week hebben bezocht. Ook gaan we nog even bij Nagashima langs om een grote showa te bowlen en gaan we mischien nog even Marusho langs om te kijken of deze nog grotere koi in de aanbieding heeft. Voor nu gaan wij lekker eten en gaan we morgen weer op pad om de wensenlijst af te kunnen ronden.

Koi groeten uit Niigata!

japan2011-247-JPG.jpg DSC_1368-JPG.jpg DSC_1213_2-JPG.jpg DSC_1192-JPG.jpg DSC_1076-JPG.jpg

14-11.

Vandaag begon de dag weer regenachtig en na het ontbijt gingen we op pad om de laatste kwekers te bezoeken voor dit jaar. We zijn eerst naar Suzuki geweest maar daar was niks te vinden voor ons daarna door na Hirasawa waar we een box jong nissai van 25/30 cm hebben gekocht waar onder andere mooie Chagoi's, Asagi, Shusui in zitten. De vissen van Hirasawa staan bekend als snelle groeiers en vooral met de Chagoi hebben we vorig jaar goede groeiresultaten geboekt. Daarna door naar Fukushima daar hebben we ook nog een box met jong nissai gekocht waar onder andere Midorigoi, (Doitsu) Ochiba, Doitsu Hariwake in zit echt een leuke frisse mix die straks voor een nette prijs in de winkel zwemmen. Voor de rest hebben we nog een aantal andere kwekers bezocht waar onder een aantal onbekende die hele mooie vissen had zitten dus deze onthouden we voor volgend jaar. We zijn voor deze hunting weer goed geslaagd met de aankopen en hebben voor ieder wat wils weer mooie frisse vis zitten van 25cm tot 75cm en ook dit jaar is het weer gelukt om de kwaliteit weer op te schroeven. Morgen vertrekken we naar Narita om daar het koi museum en een Japans park te bezoeken zodat we hier nog wat foto's kunnen schieten voor thuis. Daarna gaan daar overnachten om woensdag weer de lange reis naar huis te maken. Wij hopen de vis over een aantal weken na terugkomst binnen te krijgen en na de quarantaine periode te kunnen showen in de winkel. Hier word tzt nog wel een nieuwsbrief voor verstuurd. Wij gaan zo eten en klaar maken voor vertrek uit het hotel en vanaf woensdag 16 november zijn we weer in Nederland.

Groeten uit Japan!

DSC_1361-JPG.jpg DSC_1164-JPG.jpg DSC_1149-JPG.jpg DSC_1071-JPG.jpg

15-11,

Vanmorgen even uitgeslapen en zijn wij vertrokken naar narita tokyo om morgen weer te vertrekken richting nederland. vandaag dus een kleine 3u met de trein, aangekomen in het hotel hebben we snel onze koffers op de kamers gezet en zijn wij naar het narita tempel complex geweest om daar zeer mooie foto`s te kunnen maken. ik bedankt een ieder die hier heeft meegelezen en onze koi hunting hebben gevolgd.  de aangekochte koi kunnen binnenkort worden bewondert in onze nieuwe bassins. later ontvangt u nog een nieuwsbrief van de aankomst van de koi die wij hier hebben aangekocht. tot nu groeten uit het land van Nishikigoi  Japan.

groeten Teus en Peter

japan2011-424-JPG.jpg japan2011-236-JPG.jpg