Japan 2010

Dag 1

Wij zijn nu onderweg naar Japan. Na 26u zijn we dan eindelijk aangekomen in ons hotel.een erg lange vlucht van schiphol naar parijs naar tokyo. wij zijn snel even wezen eten en gaan nu snel slapen tijd is hier inmiddels 1.50u en morgen om half 7 gaat de wekker weer. vanaf morgen zal de koi hunting beginnen en zullen wij deze dagelijks plaatsen op de site.

DSCF6030-JPG.jpg DSCF6028-JPG.jpg 16112010820.jpg 15112010810.jpg

Dag 2

Vandaag de dag begonnen bij een  favoriete kweker  Yagenji. zeer mooie een goed geprijsde koi na een bak koffie hebben wij hier diverse boxen aangekocht. oa. sanke 60cm, Kohaku 58cm, Kohaku 46cm, Tancho 45cm, 2x Showa met echt een geweldige body 47cm en een sanke 45cm. door naar Tanaka hier was de kwaliteit redelijk maar het aanbod erg weing voor ons. door naar Yamajyu een specialist in Shusui, hier hebben we een Shusui aangekocht van 63cm. verder naar Takano voor de goromo maar hij had erg hoge prijzen dus weer door naar Hirashin, deze kweker was niet aanwezig en naar een rondje door het koihuis zijn wij gegaan en komen hier deze week nog even terug. door naar Marusaka voor een leuke mix deze  komen richting veenendaal. dan Tsuna een erg klein koihuis en het aanbod was mager dus snel verder naar Miyatora. klik hier Hier hebben we 2 boxen gekocht en een optie genomen op een doitsu sanke van 71cm dit is echt een blikvanger. morgen weer verder de Koi zal ik spoedig proberen te plaatsen op de site. voor nu weltrusten.

DSCF6157-JPG.jpg yamajyu3-JPG.jpg DSCF6108-JPG.jpg DSCF6079-JPG.jpg DSCF6053-JPG.jpg DSCF6045-JPG.jpg

Dag 3

Vandaag vertrokken we eerst naar Conias maar hier hadden ze alles in behandeling zodat wij morgen terug komen om te kunnen selecteren de koi die er zaten waren zeer goed. Door naar Shinodo de aanwezige Koi vielen een beetje tegen en de prijs was erg hoog dus zijn we hier maar weer gegaan. Bij Otsuka was de volgende stop dit was niet veel aanbod weinig en prijs hoog. Door naar Sakazume niet heel veel aanbod maar toch een goede box kunnen selecteren. Naar  Miyashi de heer des huize was niet aanwezig maar er zaten erg mooie en goed Shiro Utsuri van +/- 50cm in de bakken, na navraag vielen de prijzen erg mee dus gaan wij hier morgen nog een paar shiro`s selecteren en komen die mee naar Veenendaal. Even snel naar de overkant hier  zit Toraso een VHQ kweker tbv kohaku en Sanke. wat je daar ziet zwemmen is super hier hebben we nog interesse in 2 Kohaku`s maar hebben we toch een kohaku 65cm en een showa 74cm kunnen bemachtigen. even nog bij kawakami langs erg groot aanbod in jong nisai en er kwamen net koi binnen uit de mudponds. hier zullen we ook nog gaan selecteren. Toen naar Hirasawa bij aankomst moesten we eerst komen voor een bak koffie. na een gezellig gesprek zijn we snel naar de bassins gelopen en hebben daar een zeer mooie mix gekocht van 30-40cm. Na het selecteren viel ons oog op enkele Jumbo koi vanaf 65cm na navraag van de prijs zijn we gaan bowlen. er gaat mee 4x Koi vanaf 65cm. Ook hebben we een afspraak weten te maken om morgenvroeg met Hirasawa een mudpond af te gaan vangen, maar hier meer morgen over.

DSCF6215-JPG.jpg DSCF6221-JPG.jpg DSCF6209-JPG.jpg DSCF6205-JPG.jpg DSCF6071-JPG.jpg DSCF6183-JPG.jpg 20112010870.jpg

Dag 4

Vandaag zoals gezegt met hirasawa 4 mudpond afgevangen +/- 1000 nisai morgen mogen wij hieruit komen selecteren. door naar Igarashi hier was de koi wat minder van kwaliteit zoals gewend en de prijs vrij hoog en konden we hier geen zaken doen. Even naar Fukushima daar kochten we vorig jaar een erg mooie Showa en Yamabuki, Nu hier een VHQ Shiro Utsuri van 58cm gekocht en een 62cm Ki Utsuri deze Shiro ging de kweker aan het hard omdat hij zich vergiste in de prijs na bowlen. zie hier een film hiervan door wat tijd gebrek het is al laat even door naar Conias hier goede koi voor een nette prijs hier zullen we deze week nog wat gaan aankopen. doordat de tijd zo snel is gegaan was de dag vandaag er kort en werd het al donker. morgen weer een dag en dan naar een favoriete kweker van mij Nagashima een kweker van Showa en Shiro.  later hier meer over.

DSCF6324-JPG.jpg DSCF6315-JPG.jpg DSCF6271-JPG.jpg DSCF6267-JPG.jpg DSCF6255-JPG.jpg

Dag 5

Vandaag begonnen bij matasuda hier hadden we een afspraak om 1 box te selecteren van zeer hoge kwaliteit koi van Danischi. Daarna diverse kwekers bezocht maar veel niet aanwezig  vanwege de zaterdag. Wij moesten nog naar Yagenji om nog 2 boxen te selecteren die wij erbij wilde hebben, maar bij aankomst was het gehele koihuis uitverkocht ofwel wij waren te laat voor wat aanvulling. eerder deze week hadden wij hier al gekocht. Na diverse kwekers zijn afgereden zoals Danischi,Marudoh, Hosokai,Kawakami,Nagashima en nog enkelen hebben wij hier niets gekocht. Terug naar Miyatora hier hebben wij nog 2 boxen kunnen selecteren. zeer mooie nisai die straks voor een nette prijs in de winkel worden aangeboden. vandaag waren we erg laat in het hotel en daarom een kort verslag. morgen weer meer.

DSCF6374-JPG.jpg DSCF6387-JPG.jpg DSCF6388-JPG.jpg DSCF6357-JPG.jpg DSCF6348-JPG.jpg DSCF6330-JPG.jpg DSCF6340-JPG.jpg DSCF6312-JPG.jpg

Dag 6

Vandaag de dag begonnen met onze laatste wensen. Eerst naar Kaneko dit voor een box tosai een goede kweker met een mooie mix. Door naar Sakai hier zitten vhq gosanke erg mooie koi maar de prijs laat dat ook weten, helaas niet wat wij zoeken in ons budget. Dan naar Shintaro even een kijkje maar ook niet wat wij zoeken. de omgeving hier is erg mooi en de temperatuur loopt al lekker op we hadden een afspraak om half 10 met Showa kweker Nagashima, hier aangekomen en na een kijkje in de bakken wilde we hier nog wat laatste Koi aankopen. ons oog viel op diverse Showa`s en Shiro`s. Hier komen er diverse van naar Veenendaal. Op het punt van vertrekken viel ons oog nog op een Showa van 65cm momotaro bloedlijn voor henry prive, na hem te hebben gebowld en een zeer goede prijs hebben kunnen afdingen moest er nog een Koi bij om de box te vullen ook hier een zeer nette Showa 63cm momo bloedlijn en goede prijs. Na wat foto`s met mr. Nagashima zijn wij doorgereden naar Aoki. Aoki daar zie je zeer veel en erg goede Goshiki dit is met uitstek de kweker hiervan, maar wij zijn door ons budget heen helaas. Nog even langs Marudoh ook daar erg veel en erg mooie Gosanke om te bekijken maar ook hier helaas geen aankopen. Op de valreep nog even naar Mano een mooie kweker voor Goromo bij nader inzien en het aanbod van Mano hier nog onze laatste aankoop gedaan. Morgen nog even wat kleine inkopen doen in een koiwinkel en vertrekken wij weer richting Narita om dinsdag weer terug te vliegen naar huis. morgen alweer dus ons laatste verslag.

DSCF6430_1-JPG.jpg DSCF6436-JPG.jpg DSCF6441-JPG.jpg DSCF6419-JPG.jpg DSCF6418-JPG.jpg 20112010867.jpg 21112010899.jpg 20112010853.jpg

Dag 6 

We zijn vandaag vertrokken naar Tokyo om daar morgen weer te vertrekken richting nederland. Terugkijkend een zeer goede week en erg mooie koi kunnen bemachtigen. deze zullen 1 december binnenkomen en naar een quarataine periode in de winkel worden aangeboden. Voor zover het laatste verslag en vanaf woensdag weer in nederland bereikbaar.